Prezentacija web platforme za komunikaciju sa građanima i odluke CIK-a o ovjeri kandidaturu

Mirnes Ajanović predstavio je danas predstavnicima medija web stranicu www.mirnes.ba, koja će služiti kao platforma za informisanje javnosti o aktivnostima u svojstvu nadstranačkog i nezavisnog kandidata za gradonačelnika Tuzle. Web stranica će služiti i kao platforma za prijavu problema sa kojima se građani Tuzle susreću zbog većeg broja poziva i upućenih poruka od strane građana Mirnesu Ajanoviću, o infrastrukturnim i socijalnim problemima u Tuzli, a nakon prezentiranja video serijala kojim se ukazuje na probleme sa kojima se susreću građani Tuzle, a koji će se rješavati nakon izbora.

Ukoliko u mjestu stanovanja ili boravka građana Tuzle postoje problemi bilo koje prirode, a koji u potpunosti ili u vidljivoj mjeri onemogućavaju normalno svakodnevno vršenje njihovih aktivnosti, isti se mogu prijaviti koristeći formular koji se nalazi na navedenoj web stranici. Potrebno je kratko, u polju predviđenom za unos, opisati problem, lokaciju ili adresu, da li su ranije poduzimane neke mjere sanacije, te priložiti par fotografija problema. Unesene prijave se potom automatski javno objavljuju na web stranici, kako bi građani i sami uvidjeli činjenično stanje u Tuzli, ali i kako bi se osigurala transparentnost pri iznalasku rješenja.

Također, medijima je prezentirana i konačna odluka Centralne izborne komisije BiH kojom se ovjerava kandidatura Mirnesa Ajanovića, kao nezavisnog kandidata za gradonačelnika Tuzle, čime je i formalno završen postupak prijave učešća na prijevremenim izborima.